7 Things About Me - Versatile Blogger Award

ASSALAMUALAIKUM


Dengan nama Allah yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang ,

Alhamdullilah , terima kasih kepada kak Farahana dan BV kerana sudi tag Nisa . Big big big thanks . Tak sangka ada juga yang perasan kewujudan blog yang bersawang ni . Walaupun badan masih panas , demam lah katakoo tapi semangat untuk menaip tetap adaa . Lagipun sekarang ni tengah dalam mood blogwalkingg . Terima kasih berjuta kali . Hehehe .

Syarat :

- Thanks to the person who gave you this award
- Include a link to their blog
- Select 15 blog / blogger you've discoverd / followed regularly
- Nominate these 15 to the Versatile Blogger Award
- Tell the person who nominated you with 7 things about yourself

7 Things About Nisa' Zamberi : 

1 ) Suka Pendam Perasaan 

Really ? yap . Kadang-kadang selalu pendam jaa rasa marah dengan apa yang orang buat , apa yang orang kata tapi tak suka balas . Sebab apa ? Sebab aku nak jaga hati dia . Dan sampai satu tahap tu hanya Allah jaa yang tahu . Apa yang aku buat akhirnya ? Cry T_T jadi pepandai lah ya berlapik lapik sikit kalau nak cakap dengan orang .

2 ) Pendiam / Pemalu 

Orang kata aku muka baik . Muehhe poyo kemahin . Memang kat sekolah kaa , asrama aku lebih banyak diam . Sampai sampai khabar , ada orang cakap aku sombong . Takpe lah , hak dia nak berkata . Yang penting , Allah tahu aku macam mana . Betul ke dak ? Berkata bila perlu . Kan ada pepatah kata , diam lebih baik dari berkata-kata . Ni kalau asyik cakap jaa , kalau tercarut ke hapa . Tak kaa berdosa . Pasal pemalu tu , sekarang dah okey sikit . Malu aku ada tempatnya . Kalau dulu teruk banggg . Umi suruh pergi pejabat pos beli setem pun taknak . Padahal pejabat pos depan batang hidung .

3 ) Sensitif 

Umi kata , aku ni lain sikit daripada adik dengan kakak aku . Aku ni jenis ratu air mata sikit . Apa tuh orang cakap , ciwekk . Orang kasar kasar sikit , mata aku ni dah berair daahh . Ingat lagi , aku pernah terpisah ngan umi kat Giant . Sebenarnya umi suruh tunggu kat tempat tu sampai umi datang balik . Aku tunggu punya tunggu umi tak sampai sampai . Meleleh lah apa lagii . Jurujual tu pun buat pengumuman . Tak lama,  umi sampai . Balik rumah , haa siap koo kena bahan .

4 ) Susah Nak Telan Ubat Pil

Buat malu jee . Dah gedabak dah , nak makan ubat air lagi . Sekarang tahan sikit laa . Boleh juga telan . Tapi kena kerat kerat laa .

5 ) Buat Kerja Separuh Jalan

Benda ni paling umi suka leterkan . Lipat kain tak sudah , yang lain biarkan . Haishh , -,- pemalas tahap tenuk . Bak kata pepatah , berak tengah jalan . * pandai buang , tapi tak cuci *

6 ) Tak Suka Sukan

Anti-Sukan . Sebenarnya , aku start tak suka benda ni bukan dari kecik . Tapi dari aku darjah 3 . Ingat lagi , trauma tahap gaban . Aku masuk lumba lari . Dari semalam semalam aku berlatih . Tiba hari pertandingan , aku dah confidence boleh menang . Berangan beranganlah dah pegang piala sampai kan kat garisan permulaan aku berangan . Last last , wisel dah bunyi aku tak gerak gerak . Urggh , malu . Merah padam muka .

7 ) Suka Berkarya 

Suka menulis , melukis , mewarna . Tapi penulisan tak setaraf penulis penulis tanahair , lukisan tak secantik lukisan pelukis pelukis dunia dan tak setaraf lukisan Kamilah * classmates * yang Ya Allah cantiknyaaa . Dan mewarna tak sekemas macam adik aku . Lol .

Dan ... Okey dah cukup 7 ya . Kalau boleh nak cerita cerita lagi . Haha , next entri lah yoo . Sekarang masa untuk tagging . Tengok siapa yang kena .


harap dapat balas . but , kalau tak balas takpe . Maaf kepada yang dah join .

- End -

9 ulasan:

zakira afina berkata...

hehe thank youu :D

Izzaty Zaty berkata...

thanks tag kita! :D kalau ada masa nanti kita buat :3

Mohammad Anuar berkata...

thanks tag ! Kalau ada masa balas balik k ? :)

Cik Nadyya berkata...

ok 1,2,3,4 kite sme..hikhik

thanks tag ye ///// sy da update entry award ni. jemput baca ye
http://loveneddy.blogspot.com/2014/08/7-things-about-cik-nadyya-versatile.html

Hazman Badrunsham berkata...

Terima Kasih Banyak-Banyak ! ^^

Aisyah Az berkata...

eh ehh.. samalah kita. suka pendam perasaan. once burst out... sampai esok tak habis nangis. keke

Izzaty Zaty berkata...

Kita dah buat entry ni! :3

jemput baca : http://hamsterkentut.blogspot.com/2014/08/7-benda-tentang-guwe.html

sorryla ya, entry merepek gila kentang (--')

puteri kasih berkata...

part telan ubat tu kita geng...haha

Tanpa Nama berkata...

Tenkiu tag saya ^^ , lau de masa insya Allah join.. Tp harapnye tak terlewatlah. Hehehe