About Me

Holiday Story }

ASSALAMUALAIKUM


Hye sume ! Nampak tak teruja beno nak hupdate entry nih. Dah lama tak updatee. Rindu! Rindu! Rindu! Heheh actually memang bercadang nak update entry harinih pun sebab nisa tahu hari nih baru datang kerajinan nak menaip muahaha. So, macam mana cuti ? Best ? Hmm best punyalah holiday korang kan. Jenjalan sana sini. Kita yang kat sini, tak adalah jenjalan pi mana pun. 

Duduk rumah diam diam. Hmm sedih. Rasa nya sepanjang cuti ni, 3 buah novel dah habis khatam. Act, taktau nak buat apa sebab tu habiskan masa baca buku. Buku apa ? novel hahah. Buku sekolah adalah selak sikit daripada takde. Kehkeh. Lagipun sebelum cuti harituh baru jep habis exam PPT. Nak cerita pasal PPT ? Heh, tolonglah rasa macam berbelit saraf otak ni fikir pasal PPT. Nak tercabut sendi sendi tulang rasanya. 

Nak buka sekolah lagi bape hari nih, nisa cakap betul yang nisa tak ready langsung nak hadap paper exam. Esp, killer subject lahh. Hailaa tenat kepala ni memikir. Mulut je kata dah ready kena marah, dah redha markah berapa pun and dah bersedia kena denda. But, Allah je tahu bertapa sengsara nya otak. Kawan nisa dah banyak kali ingatkan nisa masa kitaorang dm kat insta. Dia kata toksah fikir sangat exam tu. Nanti dapat keputusan, apa yang kita dapat tulah yang kita mampu.

Okay. Betul juga apa yang dia cakap. Dan until now nisa tak berani langsung nak buka SAPS for check my result. Tak ada kekuatan lah nak buka. Rasa macam tak ada keyakinan dan nisa tau nisa tak kuat walaupun hati ni dah banyak kali suruh ' qowiy nisa! qowiy! '. Wait and see je laa.

See, bila cakap pasal exam terus otak ni kembali berat. Okay stop.

Holiday. Hm holiday nisa tak se seronok macam anda semua. Nisa tak travel sana sini tapi destinasi ke Perak itu pasti. Heheh tak lain tak bukan kalau balik kampung jeh. Mula mula, balik kampung abah dekat Teluk Intan lepastuh baru balik kampung umi dekat Taiping. Tak lama pun. But happy tu still ada bila dapat tengok muka opah, tokwan and sepupu sepupu yang annoying ya ampun. Terubat juga rindu even sekejap. 

Waktu balik kampung abah, adalah kitaorang pergi Lumut. Cadang nak pergi Teluk Batik tapi bila umi kata umi tak minat sangat pantai pantai ni so destinasi kami bertukar arah. Kami pergi Marina Curve Resort, mandi kolam dan paling tak boleh lupa tu bila kena buli dengan siblings suruh turun gelongsor yang memang licin dan nisa memang taknak naik sebab fobia. Time umur nisa 4 ke 5 tahun camtuh nisa pernah turun gelongsor tu dan lemas. 

Lepastu nisa terus fobia air. Tak berani cuba benda benda yang atas air ni. Tapi nisa turun juga gelongsor tu sebab kena sogok dengan kakak seringgit. Hahah seringgit je pun dan sampai hari ni dia tak bagi pun. Muahaha takpe nisa dah biasa kena tipu dengan dia so tak kecik hati pun. Kata macho, mana boleh kecik hati. Lol hahah.

Dekat kampung umi pula, kitaorang pergi Kuala Gula. Adalah merasa makan dekat restoren terapung. Yang best tuh sebab dapat makan dengan big family. Rasa macam bahagia naa hati ni bila dapat kumpul ramai ramai complete satu usrati.

Itu je laa holiday story nisa cuti ni. Holiday high class kan ? Eceeh. Padahal orang lain punya holiday lagi senghonok tau. Ada yang travel ke Bali, Dubai, Koreaa and etc. Takpe jangan cerita kat nisa, nanti kita jealous baru tahu. Hehehe. 

Cuti ni ramai jugak yang tunaikan umrah kan ? Bestnyaa. Semoga memperolehi umrah yang mabrur. Hm okaylah, tak ada apa benda dah nak cerita ni. Yang lagi berapa hari nak balik asrama tuh dah boleh mula packing dah tuh ecehh. Padahal diri sendiri pun taknak balik. Lulss.

Ha okay, nak azan maghrib nih nak buka puasa. Get to go, assalamualaikum byee !

- End -

Tiada ulasan: